Kakkosgolfin kojetaulu on aika vanhan oloinen. Saksalaisissa tuning-lehdissä oli nähty kakkoseen sijoitetun jos jonkinlaista kojetaulua. Hetkisen ajatusta kypsyteltyämme päätettiin että tähän projektiautoon laitetaan mk3:n kojetaulu, sellainen kun jäisi muuten ylimääräiseksi tekniikan luovuttavasta autosta.

Ulkonäön lisäksi toinen suuri syy tähän muutokseen löytyy sähköpuolelta. Sähköjen kanssa ei juurikaan joudu puuhastelemaan kun tekniikkakin tulee mk3:sta. Nyt riittää periaatteessa kun ottaa mk3:sta koko etupään johtosarjan ja laittaa sellaisenaan mk2:een. Jos olisi tyydytty orggis kojetauluun, olisi ollut aikamoinen kikkaileminen ja säätäminen että olisi saatu mittaristo ja kaikki muu toimimaan kunnolla.

Koskaan ei oltu tällaista modifikaatiota livenä nähty eikä niissä tuning-lehdissäkään oikein näe kuin valmiita lopputuloksia joten tässä todellakin lähdettiin vain purkamaan, sovittamaan, säätämään ja katsomaan mitä tuleman pitää… Paljon on ollut kiinnostusta tätä ”pikku” muunnosta kohtaan joten kuvia on yritetty ottaa paljon ja yritetään nyt dokumentoida tämä vähintäänkin kohtuullisesti. Jos tulee jotain kysyttävää joka mielestänne pitäisi olla näillä sivuilla niin ottakaa yhteyttä.

Homma aloitettiin purkamalla mk3:sta kojetaulu pois. Aika yksinkertainen operaatio.

Homma aloitettiin purkamalla mk3:sta kojetaulu pois. Aika yksinkertainen operaatio.

Kolmosen kojetaulu koostuu tavallaan kahdesta osasta; päällä olevasta "kuoresta" ja kojetaulun sisällä olevasta palkista johon kiinnittyvät mm. osittain polkimet ja ohjaustanko.

Kolmosen kojetaulu koostuu tavallaan kahdesta osasta; päällä olevasta ”kuoresta” ja kojetaulun sisällä olevasta palkista johon kiinnittyvät mm. osittain polkimet ja ohjaustanko.

Tässä sitten kojetaulut vierekkäin. Tässä vaiheessa ensimmäisen kerran otettiin mitta käteen :-) Ja onhan se kolmosen taulu muutaman sentin leveämpi ja pidempi. No, ei silti luovuteta...

Tässä sitten kojetaulut vierekkäin. Tässä vaiheessa ensimmäisen kerran otettiin mitta käteen 🙂 Ja onhan se kolmosen taulu muutaman sentin leveämpi ja pidempi. No, ei silti luovuteta…

Kolmosen kojetaulu kokonaan purettuna. Aika nippu sähköjohtoa jäljellä. Tuostakin puuttuu jo takapäälle lähtevä johtosarja, jonka allekirjoittanut otti omaan talteen tulevaa Venton sähkölasien asennusta varten. Lisää johtoa on vielä kojetaulun sisällä.

Kolmosen kojetaulu kokonaan purettuna. Aika nippu sähköjohtoa jäljellä. Tuostakin puuttuu jo takapäälle lähtevä johtosarja, jonka allekirjoittanut otti omaan talteen tulevaa Venton sähkölasien asennusta varten. Lisää johtoa on vielä kojetaulun sisällä.

Ja tässä sitten kakkosen kojetaulu purettuna. Heti näkee että palkki johon kojetaulu etureunastaan kiinnittyy on aikalailla eri kokoinen ja muotoinen.

Ja tässä sitten kakkosen kojetaulu purettuna. Heti näkee että palkki johon kojetaulu etureunastaan kiinnittyy on aikalailla eri kokoinen ja muotoinen.

Aloitimme sovittelemalla kojetaulun kuorta paikalleen. Ei se nyt aivan mahdottomalta näyttänyt, saattaisi jopa sopiakin. Heti huomasimme että etureunan palkki pitää, jos ei nyt aivan kokonaan poistaa, niin ainakin muokata rankalla kädellä. Ei muuta kuin saha laulamaan ja aluksi isommat pois tieltä.

Aloitimme sovittelemalla kojetaulun kuorta paikalleen. Ei se nyt aivan mahdottomalta näyttänyt, saattaisi jopa sopiakin. Heti huomasimme että etureunan palkki pitää, jos ei nyt aivan kokonaan poistaa, niin ainakin muokata rankalla kädellä. Ei muuta kuin saha laulamaan ja aluksi isommat pois tieltä.