Edellisessä ajopelissä oli kattoluukku ja tottahan sellainen pitää saada tähänkin! Pekka päätti sovittaa mk3:n sähkötoimisen lasikattoluukun tähän aiemmin luukuttomaan kattoon.

Pekka mietti että eipä hitsata tällä kertaa kattopeltiä ollenkaan kun kerran muitakin keinoja on olemassa... kuvassa näkyy aine jolla luukku tultaisiin kattoon kiinnittämään: 3M:n valmistamaa koriliimaa, tällaisella tavaralla ne uudet autotkin kasataan.

Pekka mietti että eipä hitsata tällä kertaa kattopeltiä ollenkaan kun kerran muitakin keinoja on olemassa… kuvassa näkyy aine jolla luukku tultaisiin kattoon kiinnittämään: 3M:n valmistamaa koriliimaa, tällaisella tavaralla ne uudet autotkin kasataan.

Ensin pitää kattoon tehdä luukun mentävä reikä (lasiluukku siis hyvänä sapluunana). Korisaha on kätevä vehje näissä puuhissa. Luukun reijän reunukset hiotaan pellille.

Ensin pitää kattoon tehdä luukun mentävä reikä (lasiluukku siis hyvänä sapluunana). Korisaha on kätevä vehje näissä puuhissa. Luukun reijän reunukset hiotaan pellille.

Tässä sitten se toinen puolisko. Projektin varsinaisesta luovuttaja-autosta ei tässä ollut apua sillä kolaroidun taxfree -auton kattokin oli kokenut kovia. Niinpä kattoluukun osia kohlittiin vähän joka puolelta ja jotain hiluja jouduttiin ostamaan uutenakin. Taitaa luukussa olla kaikkiaan kolmen eri lasikattoluukun osia. Tähän kuvassa näkyvään puoliskoon kiinnitetään sitten kattoluukun mekanismi ja muut hilut. Myös tästä hiotaan reuna peltikirkkaaksi. Hiottu osa on siis luukullisen katon kattopeltiä jota jätetään tähän kehykseen vajaa kahden sentin siivu ympäri luukun.

Tässä sitten se toinen puolisko. Projektin varsinaisesta luovuttaja-autosta ei tässä ollut apua sillä kolaroidun taxfree -auton kattokin oli kokenut kovia. Niinpä kattoluukun osia kohlittiin vähän joka puolelta ja jotain hiluja jouduttiin ostamaan uutenakin. Taitaa luukussa olla kaikkiaan kolmen eri lasikattoluukun osia.
Tähän kuvassa näkyvään puoliskoon kiinnitetään sitten kattoluukun mekanismi ja muut hilut. Myös tästä hiotaan reuna peltikirkkaaksi. Hiottu osa on siis luukullisen katon kattopeltiä jota jätetään tähän kehykseen vajaa kahden sentin siivu ympäri luukun.

Ja sitten liimaamaan. Koriliima on jo levitettynä peltipuhtaalle pinnalle. Takareunaan laitettiin vielä tavallista liimasilikonia eli "sikaa".

Ja sitten liimaamaan. Koriliima on jo levitettynä peltipuhtaalle pinnalle. Takareunaan laitettiin vielä tavallista liimasilikonia eli ”sikaa”.

Sitten nostetaan kehikko alakautta kohdalleen. Pellille hiotut pinnat siis liimataan kiinni toisiinsa. Varmistetaan että liima pursuaa joka puolelta yli ja levitellään sitä vielä sopivasti. Puristimissa ei  säästelty. Kolmosen katto (ja luukkukin siis) on inan verran pyöreämpi mutta hyvin kakkosen katto antaa myöden.  Kuivuttuaan koriliima on todella kovaa eikä sitä hio paljon muulla kuin kunnon koneilla joten sentään hirveästi ei sovi sutata.

Sitten nostetaan kehikko alakautta kohdalleen. Pellille hiotut pinnat siis liimataan kiinni toisiinsa. Varmistetaan että liima pursuaa joka puolelta yli ja levitellään sitä vielä sopivasti. Puristimissa ei säästelty. Kolmosen katto (ja luukkukin siis) on inan verran pyöreämpi mutta hyvin kakkosen katto antaa myöden.
Kuivuttuaan koriliima on todella kovaa eikä sitä hio paljon muulla kuin kunnon koneilla joten sentään hirveästi ei sovi sutata.

Alapuolelta hitsataan vielä reunat kiinni tuonne...ööh ovikarmikohan tuo nyt sitten on. Myös kuvassa näkyvä katon tukirauta jouduttiin myöhemmin vaihtamaan, luukullisessa katossa se on matalampaa mallia.

Alapuolelta hitsataan vielä reunat kiinni tuonne…ööh ovikarmikohan tuo nyt sitten on. Myös kuvassa näkyvä katon tukirauta jouduttiin myöhemmin vaihtamaan, luukullisessa katossa se on matalampaa mallia.

Tässä sitten luukku kasailtuna. Luukku on kaksitoiminen, eli sen saa katon sisään menon lisäksi nousemaan takareunastaan ylös "spoileriksi". Tietysti sähköllä :)

Tässä sitten luukku kasailtuna. Luukku on kaksitoiminen, eli sen saa katon sisään menon lisäksi nousemaan takareunastaan ylös ”spoileriksi”. Tietysti sähköllä 🙂

Ja sama altapäin. Kuvassa näkyy myös luukkua liikutteleva moottori. Omituista oli että kaikissa kolmessa varaosaluukussa oli mekanismissa sanomista kuskinpuoleisissa ohjureissa joita jouduttiin siis korjailemaan uusilla osilla. Verhoilun kanssa tulee vielä joskus askartelemista...

Ja sama altapäin. Kuvassa näkyy myös luukkua liikutteleva moottori. Omituista oli että kaikissa kolmessa varaosaluukussa oli mekanismissa sanomista kuskinpuoleisissa ohjureissa joita jouduttiin siis korjailemaan uusilla osilla.
Verhoilun kanssa tulee vielä joskus askartelemista…

Vielä yksi kuva luukku suljettuna. Hienosti istuu. Näitä ei ole Suomessa kovin montaa.

Vielä yksi kuva luukku suljettuna. Hienosti istuu. Näitä ei ole Suomessa kovin montaa.

Tässä vielä yksi kuva koko kattoluukkupaketista irrallaan.

Tässä vielä yksi kuva koko kattoluukkupaketista irrallaan.