Jetan konehuone maalailtiin kotitallilla, jonka jälkeen auto kasailtiin ajokuntoon ja siirrettiin varsinaisten pohjatöiden tekoa ja maalausta varten Autoasennus J. Järvenpään tiloihin. Tässä konehuone maalattuna ja hiukan jo johtoja ja jarruosia asenneltuna.

Jetan konehuone maalailtiin kotitallilla, jonka jälkeen auto kasailtiin ajokuntoon ja siirrettiin varsinaisten pohjatöiden tekoa ja maalausta varten Autoasennus J. Järvenpään tiloihin. Tässä konehuone maalattuna ja hiukan jo johtoja ja jarruosia asenneltuna.

Myös sisältä lattia maalattiin samaan sävyyn.

Myös sisältä lattia maalattiin samaan sävyyn.

Sitten tosiaan auto ajokuntoon. Keulalla näkyy Rallyen melko kookas välijäähdytin.

Sitten tosiaan auto ajokuntoon. Keulalla näkyy Rallyen melko kookas välijäähdytin.

Tässä Järvenpään nosturilla pohjien tekoa...

Tässä Järvenpään nosturilla pohjien tekoa…

... ja sitten jo yhtäkkiä takaisin kotona uusi maali pinnassa. Värisävy on New Beetlen Harvest Moon Beige. Muistuttaa pahasti saksalaista taksia :)

… ja sitten jo yhtäkkiä takaisin kotona uusi maali pinnassa. Värisävy on New Beetlen Harvest Moon Beige.
Muistuttaa pahasti saksalaista taksia 🙂

Samalla kun auto oli maalauksessa, siistittiin hiukan verhoiluja. Kattoluukku oli joskus vuotanut vettä sisään ja kattoverhoilu oli aika kamalassa kunnossa. Kattopahvista revittiin pinta irti ja tilalle liimattiin uutta vaaleanruskeaa kangasta. Samalla kankaalla verhoiltiin myös vaaleat C-pilarin muovit ja kattopaneeli. Ei mennyt kuitenkaan ihan putkeen kerrasta, pitää tehdä vielä uusiksi… paremmalla liimalla.

jetta_syncro_056

jetta_syncro_057

jetta_syncro_058

jetta_syncro_059

jetta_syncro_060

jetta_syncro_061