Peksi teki tuplajaon levyihin ja napoihin, nyt saa kiinni sekä 4x100 että 5x100 vanteet. Aika lähekkäin tuli muutama reikä (navassa pienimmillään väliä 3-4mm), saa nähdä miten kestää :-)

Peksi teki tuplajaon levyihin ja napoihin, nyt saa kiinni sekä 4×100 että 5×100 vanteet. Aika lähekkäin tuli muutama reikä (navassa pienimmillään väliä 3-4mm), saa nähdä miten kestää 🙂

1. Suurennetaan navan laipan (vai miksi tota nyt pitääkään sanoa, edellisessä kuvassa ylhäällä) pultinreijät 14-millisiksi (alunperin 12mm).  2. Ruuvataan oikealla näkyvä VR6:n 5-pulttinen levy sapluunaksi yhdellä kartiopultilla kiinni. 3. Tehdään juuri oikean kokoisella terällä (16mm) merkit ja sit porataan pienemmällä poralla reijät ja lopuksi tehdään kierteet. 4. Sit vielä 4-pulttisen levyyn samalla periaatteella reijät samoihin kohtaan.  5. Takapäässä selvitään tekemällä pelkästään levyihin uudet reijät ja kierteet (ja myös suurentamalla alkuperäiset reijät

1. Suurennetaan navan laipan (vai miksi tota nyt pitääkään sanoa, edellisessä kuvassa ylhäällä) pultinreijät 14-millisiksi (alunperin 12mm).
2. Ruuvataan oikealla näkyvä VR6:n 5-pulttinen levy sapluunaksi yhdellä kartiopultilla kiinni.
3. Tehdään juuri oikean kokoisella terällä (16mm) merkit ja sit porataan pienemmällä poralla reijät ja lopuksi tehdään kierteet.
4. Sit vielä 4-pulttisen levyyn samalla periaatteella reijät samoihin kohtaan.
5. Takapäässä selvitään tekemällä pelkästään levyihin uudet reijät ja kierteet (ja myös suurentamalla alkuperäiset reijät

Paisuntasäiliön kiinnike mallia mk3. Kuvassa näkyy myös kytkimen työsylinterille tulipeltiin tehdyt reijät (keskikokoinen jonka molemmin puolin pienemmät :-)

Paisuntasäiliön kiinnike mallia mk3. Kuvassa näkyy myös kytkimen työsylinterille tulipeltiin tehdyt reijät (keskikokoinen jonka molemmin puolin pienemmät 🙂

Vivusto on TDI:ssä vaijerimallia. Kepin juuressa oleva kotelokin on hiukan eri mallia mutta mitään isoja modifikaatioita ei vaadita että sen saa kiinni mk2:n tunneliin.

Vivusto on TDI:ssä vaijerimallia. Kepin juuressa oleva kotelokin on hiukan eri mallia mutta mitään isoja modifikaatioita ei vaadita että sen saa kiinni mk2:n tunneliin.

"Ihan niinko turbo mutta pieni..." :-)

”Ihan niinko turbo mutta pieni…” 🙂

Siinä se kone sitten killuu. 90hv diesel-poweria. Oikein 120A laturi. Samalla kun kone roikkuu traktorin etukuormaajassa Pekka vaihtoi jakopään hihnan ja kiristäjän. Vanha hihna olikin lähestulkoon poikki, edellinen "asentaja" oli pistänyt kiristimen jotenkin väärin.

Siinä se kone sitten killuu. 90hv diesel-poweria. Oikein 120A laturi. Samalla kun kone roikkuu traktorin etukuormaajassa Pekka vaihtoi jakopään hihnan ja kiristäjän. Vanha hihna olikin lähestulkoon poikki, edellinen ”asentaja” oli pistänyt kiristimen jotenkin väärin.

Etummainen kiinnikkeen korva meni vaihtoon, mk2:ssa tyyny on hiukan eri asennossa kuin mk3:ssa.

Etummainen kiinnikkeen korva meni vaihtoon, mk2:ssa tyyny on hiukan eri asennossa kuin mk3:ssa.

Myös takimmainen kannake vaihtui mk2-malliseen. Kolmosessa on erilainen, yhdellä pultilla kannakkeeseen kiinni tuleva tyyny, joka olisi vaatinut myös etuakselipalkin vaihtamisen (kolmosen kannakkeesta näkyy vilaus yllä olevassa turbokuvassa). Akselipalkit ovat muuten samanlaiset mutta tuo tyynyn kiinnike on erilainen. Helpommalla pääsi kun antoi olla mk2:n oman etuakselipalkin, tyynyn ja otti moottorin kannattimenkin mk2:sta. Säästyy samalla prosenttejakin.

Myös takimmainen kannake vaihtui mk2-malliseen. Kolmosessa on erilainen, yhdellä pultilla kannakkeeseen kiinni tuleva tyyny, joka olisi vaatinut myös etuakselipalkin vaihtamisen (kolmosen kannakkeesta näkyy vilaus yllä olevassa turbokuvassa). Akselipalkit ovat muuten samanlaiset mutta tuo tyynyn kiinnike on erilainen. Helpommalla pääsi kun antoi olla mk2:n oman etuakselipalkin, tyynyn ja otti moottorin kannattimenkin mk2:sta. Säästyy samalla prosenttejakin.