Ensimmäisen suoran takaluukun Pekka teki jo vuosia sitten ja sen jälkeen näitä on tullut tehtyä monia, alkaa mennä jo rutiinilla.

Ensin sahataan vanha kilven tausta irti. Reunoihin jätetään hiukan  taitosta johon on myöhemmin hyvä hitsata uusi pelti kiinni.

Ensin sahataan vanha kilven tausta irti. Reunoihin jätetään hiukan taitosta johon on myöhemmin hyvä hitsata uusi pelti kiinni.

Tältä näyttää takaluukku sisältä. Jotkut eivät poista vanhaa pohjaa ollenkaan vaan vetävät vain toisen pellin päälle. Poistamisessa menee pari minuuttia, ei jää kosteus muhimaan peltien väliin ja lisäksi takaluukun aukaiseva solenoidi mahtuu paljon helpommin luukun sisään kun poistaa tilaa vievän kilven upotuksen.

Tältä näyttää takaluukku sisältä. Jotkut eivät poista vanhaa pohjaa ollenkaan vaan vetävät vain toisen pellin päälle. Poistamisessa menee pari minuuttia, ei jää kosteus muhimaan peltien väliin ja lisäksi takaluukun aukaiseva solenoidi mahtuu paljon helpommin luukun sisään kun poistaa tilaa vievän kilven upotuksen.

Poistetun pellin tilalle kannattaa laittaa jo valmiiksi hiukan kaarevaa peltiä, takaluukku kun ei ole ihan suora. Suoraa pelti pitäisi taivuttaa tai sitten vetää kittiä kilo päälle. Sopivasti taivutettua peltiä löytyi luovuttaja-auton takaovesta. Ovella ei muuten tehnyt enää mitään, oli kärsinyt sen verran pahasti kolarissa.

Poistetun pellin tilalle kannattaa laittaa jo valmiiksi hiukan kaarevaa peltiä, takaluukku kun ei ole ihan suora. Suoraa pelti pitäisi taivuttaa tai sitten vetää kittiä kilo päälle. Sopivasti taivutettua peltiä löytyi luovuttaja-auton takaovesta. Ovella ei muuten tehnyt enää mitään, oli kärsinyt sen verran pahasti kolarissa.

Poistettua peltiä on hyvä käyttää mallina jonka mukaan piirretään ja sahataan irroitetusta ovipellistä sopivan kokoinen palanen.

Poistettua peltiä on hyvä käyttää mallina jonka mukaan piirretään ja sahataan irroitetusta ovipellistä sopivan kokoinen palanen.

Vielä hiukan hiontaa reunoihin jotta hitsaaminen on helpompaa.

Vielä hiukan hiontaa reunoihin jotta hitsaaminen on helpompaa.

Heppaillaan kiinni.

Heppaillaan kiinni.

Ja taas rauhallisesti välillä jäähdytellen hitsataan pelti kunnolla kiinni. Siinä se sitten alkaakin jo olla, vielä hionta, hiukan kittiä ja maali päälle. No, kaikki  maalataan sitten tietty kerralla kun auto muutenkin maalataan kokonaan.

Ja taas rauhallisesti välillä jäähdytellen hitsataan pelti kunnolla kiinni. Siinä se sitten alkaakin jo olla, vielä hionta, hiukan kittiä ja maali päälle. No, kaikki maalataan sitten tietty kerralla kun auto muutenkin maalataan kokonaan.

Vielä kuva hiottuna...

Vielä kuva hiottuna…