Lisämittari Sciroccoon

Sosiaalisessa mediassa tuli vastaan jännän oloinen kapistus, puhaltimen ritilään integroituva digitaalinen lisämittari. Eihän tuollaista tällaisessa katuautossa varsinaisesti mihinkään tarvitse, mutta kun se oli kuvissa niin magean näköinen ja olivat vielä tehneet Scirocco R:n mittariston väreihin sopivan version, laitettiin yksi kokeeksi tilaukseen.

Asennus oli melko simppeli. Ohjeet valmistajan sivuilla osoitteessa http://www.p3cars.com/install

Paketin sisältö
Paketin sisältö
Vasemmanpuoleinen ilmaritilä irti
Vasemmanpuoleinen ilmaritilä irti
Näyttö asennettuna ritilään. Kaksi alinta poikkirimaa pois ja näyttö niiden tilalle.
Näyttö asennettuna ritilään. Kaksi alinta poikkirimaa pois ja näyttö niiden tilalle.
Näyttö asennettuna. Nappeja painelemalla näytölle saa mm. ahtopaineen, imuilman- ja pakolämpötilat, kaasun asennon, kierrosnopeuden, nopeuden ja 0-100 -näytön.
Näyttö asennettuna. Nappeja painelemalla näytölle saa mm. ahtopaineen, imuilman- ja pakolämpötilat, kaasun asennon, rpm, nopeuden ja 0-100 -ajan. Kuvassa ahtopaine tyhjäkäynnillä.

Ai niin se hinta… tulleineen ja rahteineen n. 500 euroa. Ihanan kallista 🙂

 

Plastidip-testi

En ole tykkännyt Sciroccon vanteiden värityksestä yhtään, tuli vahingossa ostettua tuollaiset puoliksi kiillotetut kun piti ostaa täysvalkoiset. Ajattelin sitten kokeilla mitä niihin saisi aikaiseksi Plastidipillä. Ei ole ko. ainetta tullut aikaisemmin kokeiltua.

Nyt näillä ainakin aiheuttaa hämmennystä liikenteessä. Itse tykkään, mutta veikkaan, että aika moni myöskään ei tykkää 😉

Loppukevennyksenä vielä matkahuollosta tänään tullut paketti, hiukan lisäpalikoita autoon. Mitä lie…

Matkahuollosta tullut paketti... mitä lie sisältää.
Matkahuollosta tullut paketti… mitä lie sisältää.

Golf kilvissä, kimppakuvia

Golf-projekti on nyt ainakin toistaiseksi valmis. Kilvet saatiin jo alkuviikosta ja sitten auto menikin viimeistelypuunaukseen Kankaanpään Autopesuun, kuten Facebook-sivuamme seuraavat varmasti huomasivatkin.

Eilen tuli noita muitakin autoja puunailtua hiukan joten tuli muutama kuvakin sitten otettua.  Golf ja Scirocco on kun on vierekkäin, huomaa selvästi miten paljon matalampi Scirocco on, vaikka autoissa on molemmissa vastaava H&R:n madallussarja.

Sciroccoon tuli myös hankittua vanteet… joista en sitten tykkää yhtään 🙂 Tuli samalla opittua, että kannattaa tarkkaan lukea ne firmojen sähköpostitkin. Kuvittelin tilanneeni nettisivuilla valkoisiksi kuvatut vanteet, mutta jälkikäteen asiaa ihmeteltyäni vahvistussähköpostissa lukikin white/polished. Ajattelin yrittää korjata tilanteen jonkinlaisella Plastidip-käsittelyllä. Aika näyttää…

Nyt on vaan jonkin sortin valinnanvaikeus kun pitää valita ajoneuvoa liikenteeseen lähtiessä. Kelitkin kun ovat vaihteeksi suotuisia tuolla punaisellakin ajeluun.

Ostakaahan Audi pois, niin valinnanvaikeus vähenee.

Navi Sciroccoon

Näin vuoden viimeisen päivän kunniaksi jatkui karvalakki-Sciroccon varustelu. Peksi oli hommannut jostain ruotsalaisesta purkaamosta ’12 Passatista RNS-510 -yksikön ja laitettiin se Sciroccoon alkuperäisen RCD-310:n tilalle.

Vasemmalla RNS-510, oikealla RCD-310
Vasemmalla RNS-510, oikealla RCD-310

Asentaja-Heikki oli sen verran intoa täynnä, että välilä kuvien ottaminen unohtui ja ao. kuvat eivät ole ihan kronologisessa järjestyksessä. Selitykset kuvateksteissä.

Kun laitetta ensimmäisen kerran käynnistetään, kysyy se PIN-koodia. Tämä tulee laitteen mukana tai sitten se pitää hankkia merkkihuollon kautta (jolloin pitää tietää alustanumero autosta, josta soitin on peräisin).

Lopuksi koodaillaan VCDS:llä. CAN-ohjainlaitteelle kerrotaan, että autossa on nyt navigointi. Ja itse navin asetuksista laitetaan sopivat asetukset paikalleen, että kaikki toimii (ei tullut otettua tällä kertaa ruudunkaappauksia).

 

 

Cruisen asennus Golf mk5/6 -pohjaiseen

Heikin Scirocco oli sen verran karvalakkimallia, että vakionopeudensäädin puuttui. Onneksi sen jälkiasennus ei näihinkään kovin kallis temppu ole. Pitää vain hommata sopiva vilkkuviiksi, ja joissain tapauksissa (kuten tässäkin) myös rattiakselin ohjainlaite.

Tämä ohje pätee siis moneen muuhunkin samalla tekniikalla olevaan malliin, siis mm. Golf 5/6, 1P Leon, 1Z Octavia, 3T Superb, 5L Yeti, Eos, 2K Caddy, 5N Tiguan, 1T Touran…

Samalla pienet ohjeet, miten näistä uudemmista saa ratin irti, ei ole ihan yhtä helppoa kuin vanhemmissa Volkkareissa.

cc1

 

Koko homma alkaa lukemalla VCDS:llä rattiakselin ohjainlaitteen koodaus. Pistä talteen koodi (tässä tapauksessa 1892140000). Huomaa, että tässä kuvassa on jo aktivoitu cruise, alunperin siis ei ole, eikä tässä kohtaa vielä tarvitse ollakaan.

Sitten purkamaan. Kuvateksteistä selitykset. Ihan ekana pyörät ja ratti suoraan.

WP_20131227_19_35_10_ProTässä kuvassa alkuperäinen ja “uusi” ohjainlaite. Auton alkuperäinen ei siis tukenut cruisea. Kuvassa näkyvässä tarrassa on ohjainlaitteen varaosanumero (joka on eri, kuin minkä VCDS näyttää). Ross-Techin Wikissä on lisätietoa siitä millä koodilla oleviin saa koodattua cruisen aktiiviseksi. Alkuperäisessäkin (5K0-953-569-A) ohjainlaite hyväksyi koodauksen, mutta ei se vaan alkanut toimia.  Tilasin eBay:stä H-päätteisellä koodilla olevan, ja sillä homma sitten rokkasi. Postikuluineen 84 euroa.

Ohjainlaitteita on kolmea eri mallia (fyysisesti eri näköisiä), kannattaa varmistaa, että tulee hommattua oikeanlainen, jos joudut vaihtamaan.

Itse viiksien vaihtamisesta ei valitettavasti tullut työn huumassa otettua kuvia, mutta siinä ei ole mitään kummallista, maalaisjärjellä selviää.

WP_20131227_19_32_32_ProTarkista samalla, että mustassa 16-napaisessa liittimessä on johto pinnissä nro. 5 (tässä kuvassa musta-valkoinen). Kaikissa sitä ei kuulemma ole. Jos ei ole, joudut vetämään johdon tästä liittimeltä moottorinohjainlaitteelle (Sciroccossa 94-napaisen liittimen pinni no. 18).

Sitten kaikki takaisin paikalleen päinvastaisessa järjestyksessä.

Jos joudut vaihtamaan rattiakselin ohjainlaitteen spiraaleiniin, niin varmista, että spiraali on ns. keskitetty. Se pääsee pyörimään n. 2,5 kierrosta kumpaankin suuntaan ratin mukana. Jos se onkin kierroksen tai kaksi pielessä (esim. jos irroitettu kun ratti ei ole keskitetty), niin ensimmäisen kerran kunnolla kääntäessä spiraali hajoaa…

Kun ruuvit on kiinni ja ratti ja airbag takaisin paikallaan, niin lopuksi koodataan kaikki toimimaan. Onnistuu VCDS:llä. Jos vaihdoit toisen ohjainlaitteen, koodaa se alkuperäisen ohjainlaitteen koodilla (niin, että CCS enabloitu).

cc2Myös moottorin ohjainlaitteen koodauksesta pitää CCS enabloida.

Tämän jälkeen kaikki pitäisi toimia. Viiksestä kun napsauttaa cruisen päälle, ilmestyy mittaristoon merkkivalo.

 

 

 

 

Myyty: uudet Good Year 225-45-17 nastat ja aluvanteet

Sciroccon mukana tuli 17″ alut ja uudet nastarenkaat. Eivät kuitenkaan mielestäni sopineet ko. autoon ulkonäöllisesti, joten koitetaan myydä pois.

Vanteet 7,5×17″ ET 30, 5×112. Ei kolhuja, uudenveroiset siis. Tiedä vaikka olis ihan uudetkin, oli ainakin hyvin puhtaat sisäpuoleltakin.

Renkaat kaupasta kotiin (100km) ajetut Good Year Ultra Grip 500 nastarenkaat, koko siis 225/45/17.

SavedPicture-2013111823287.jpg SavedPicture-20131118232814.jpg SavedPicture-20131118232824.jpg

 —
Myyty.

Superbin tilalle Scirocco

Superbia tuli tuossa joku aika kaupiteltua ja lopulta tuli aika luopua reilu pari vuotta palvelleesta perheen ykkösautosta. Sinänsä vähän haikea luopua, auto toimi hienosti ja oli ominaisuuksiltaankin aivan loistava. Tilaa oli valtavasti ja tehojen ansiosta mm. traileri tuli perässä ihan huomaamatta.

En ollut suunnitellut ihan heti mitään edes tilalle hankkivani, mutta niin vaan tilanteet muuttuivat. Kävin jo ennen Superbin ostajan löytymistä koeajamassa yhtä VW Eosia, sen jälkeen toistakin. Kun Superbille ostaja löytyi, niin Eos-kuume olikin aika kova. Tampereella oli yksi tosi hienokuntoinen yksilö (2-litrainen turbo) kaupan, mutta ihan ei päästy hinnasta yksimielisyyteen.

Ajelin luovuttamaan Superbia Tampereelle ja matkalla tuli mieleen, että vieläköhän paikallisella Rinta-Joupilla oli myynnissä Scirocco R, jota kävin jo kesällä koeajamassa. Ja siellähän se oli. Ei muuta kuin Superbin luovutuksen jälkeen TKL:n bussi Hatanpäälle ja Sciroccosta kauppoja hieromaan. Ja niinhän se sitten lopulta käteen jäi.

Sciroccoista tietämättömille tiedoksi, että R-malli on mallisarjan tehokkain, 265-heppainen 2-litrainen turbopeli. Muutenkin vähän sporttisemmin varusteltu ja ulkonäköäkin hiukan urheilullisempaan suuntaan viritelty, kuten kuvista ehkä huomaa.

Mietitään nyt sitten talven mittaa mitä tälle tehdään. Onhan se hiukan maasturi vielä, mutta sääli olisi loistavaa alustaa pilata, täytyy huolella miettiä miten tuota madaltaa jos/kun madaltaa. Autossa ei ole Navia, sellainen ehkä pitää ainakin hankkia, ehkä jotain muitakin varusteita, joita tästä “karvalakkimallista” vielä uupuu.

WP_20131026_17_26_09_Pro WP_20131026_17_25_16_Pro WP_20131026_17_24_07_ProPerheemme äiti on vallan innoissaan kun meillä on nyt kaksi näin käytännöllistä perheautoa (A4 cabriolet ja tämä ärrä). Minä vaan ihmettelen, lastenistuimet mahtuu takapenkille hienosti ja takaluukkuun  menisi vaikka rattaat, jos sellaisia vielä tarvittaisiin 🙂

– Heikki