Kuten aiemmista kuvista näkyi, oli Superbin oikea etuovi kärsinyt kolarissa

Kuinka ollakaan, Pirkkalan AVK:lla satuttiin purkamaan samoihin aikoihin takapäähän kolaroitu Superb. Hienointa hommassa oli, että tämä auto oli täsmälleen saman värinen kuin projektimme. Niinpä roudattiin pakettiautollinen varaosia kotikulmille. Purkuautosta saatiin pintaosien lisäksi mm. vähän käytetty ilmastoinnin kompura ja laturi, jotka muuten olisivat olleet kalliita komponentteja uusittaviksi. Myös oikea xenon-umpio tarttui mukaan.

Ostoksia Pirkkalan AVK:lta

Oven purkaminen alkaa irroittamalla verhoilusta ylhäältä diskantin ritilä sekä keskeltä kahvan pinta. Näiden alta löytyy kolme torx-ruuvia, ja oven alareunasta pari lisää. Nämä auki ja sitten vain kampeamaan verhoilua irti. Joskus saattaa kiinnikkeitä hajotakin. Tällä kertaa ei. Sitten vain sähköjen liittimet ja avausvaijeri irti ja “pahvi” on kädessä.

Verhoilun irroittamisen jälkeen lasia lasketaan hiukan (tähän tarvitaan vielä sähköt päälle oveen) jotta saadaan lyötyä muovisokat irti ja lasi nostettua yläkautta pois paikaltaan. Sitten sähköt irti. Saranoiden välissä on liitin, joka aukeaa kun painaa suojakumin yläreunasta alaspäin. Kuvaa ei tullut otettua, mutta tämän jälkeen irroitettiin oven keskeltä ruuveilla kiinni oleva pelti, jossa on lasinnostimen moottori kiinni. Sitten lasinnostin pois. Moottori piti tässä välissä irrottaa itse nostimesta.

Kuvassa keskellä näkyvä lukitusruuvi auki, ja oven voi nostaa pois saranoiltaan. Toki ensin oveen menevien johtojen liitin auki.
Varaosaovi
Oven johtosarja

Yllä kuvassa varaosaovi ja johtosarja. Johtosarja ja kaijutin piti vaihtaa, koska projektiautossamme on Skoda Soundsystem, jota ei varaosaovessa ollut. Kajarissa ja johtosarjassa siis hieman eroa. Sinänsä vaihdos ei ollut työläs. Kaijutin oli pop-niiteillä kiinni, ne piti ruuvata irti ja niitata toinen kajari tilalle. Myös ovessa oleva airbagin anturi oli AVK:lla porailtu irti, sekin piti siirtää auton alkuperäisestä ovesta.

Lopuksi vain kasaillaan päinvastaisessa järjestyksessä. Jotain yksityiskohtia kuten peilin irroittaminen jäi dokumentoimatta, mutta melko suoraviivaisesti lähti sisäpuolelta pintamuovi irti vääntäen ja ruuvit irroittaen.