Ne tekee jotka osaa

Mk2 TDI: Kattoluukku

Vaikka katto menikin vaihtoon, kattoluukusta ei silti luovuttu. Kyseessä siis sama kolmos-Golfin sähköllä toimiva lasiluukku. Vanhassa katossahan luukun kehys oli koriliimalla kiinni. Peksi keksi kokeilla lämmittää kattoa kaasupillillä ja kyllähän se vielä irti lähti, poksahteli vain kuulemma irti sitä mukaa kun kattopeltiä lämmitti.

Vaikka katto menikin vaihtoon, kattoluukusta ei silti luovuttu. Kyseessä siis sama kolmos-Golfin sähköllä toimiva lasiluukku.
Vanhassa katossahan luukun kehys oli koriliimalla kiinni. Peksi keksi kokeilla lämmittää kattoa kaasupillillä ja kyllähän se vielä irti lähti, poksahteli vain kuulemma irti sitä mukaa kun kattopeltiä lämmitti.

Ihme kyllä kattoluukun mekanismi oli säilynyt ehjänä. Yleensä kun katto pääsee taipumaan, hajoaa mekanismista jotain ja luukku lakkaa toimimasta.

Ihme kyllä kattoluukun mekanismi oli säilynyt ehjänä. Yleensä kun katto pääsee taipumaan, hajoaa mekanismista jotain ja luukku lakkaa toimimasta.

"Uutta" kattoa oli välillä helpompi työstää tässäkin asennossa :)

”Uutta” kattoa oli välillä helpompi työstää tässäkin asennossa 🙂

Tässä toisessa katossakin oli jo ennestään luukku, jälkiasennussellainen. Reikä katossa vain oli hiukan väärässä kohtaa... Peksi halusi että luukku tulee samaan kohtaan kuin edellinenkin koska kallista kattoverhoilua ei viitsi teettää uusiksi. Luukun reikää siis jouduttiin siirtämään muutama sentti, siirto aloitettiin hitsaamalla takareunaan hiukan lisää tavaraa.

Tässä toisessa katossakin oli jo ennestään luukku, jälkiasennussellainen. Reikä katossa vain oli hiukan väärässä kohtaa… Peksi halusi että luukku tulee samaan kohtaan kuin edellinenkin koska kallista kattoverhoilua ei viitsi teettää uusiksi. Luukun reikää siis jouduttiin siirtämään muutama sentti, siirto aloitettiin hitsaamalla takareunaan hiukan lisää tavaraa.

Kehikkoa muottina käyttäen merkattiin poistettava alue.

Kehikkoa muottina käyttäen merkattiin poistettava alue.

Ja taas saha laulaa... Loppu on sitten vähän toistoa tuolta aiemmasta kattoluukun asennuksesta joten pannaan vaan kuvia, ei jaksa samoja asioita selostaa toiseen kertaan...

Ja taas saha laulaa…
Loppu on sitten vähän toistoa tuolta aiemmasta kattoluukun asennuksesta joten pannaan vaan kuvia, ei jaksa samoja asioita selostaa toiseen kertaan…

009_204 009_205 009_207 009_208 009_209

Siinä se sitten taas on. Parempi kuin viime kerralla. Harjoitus tekee mestarin.

Siinä se sitten taas on. Parempi kuin viime kerralla. Harjoitus tekee mestarin.