ffp cupin kolmas ja neljäs osakilpailu käytiin viime viikonloppuna Alastarolla Audiclubin ratapäivän yhteydessä. Keltainen kiituri oli alusta asti selvästi hitaampi kuin aiemmin niin tasaväkiset kilpakumppanit Haapala ja Matikainen. Kierrosajoissa jäätiin muutama sekunti. Sinänsä ajossa mitään kummallista ei huomannut, kierrosajat vain eivät olleet sitä mitä piti. Jossain kohtaa tarkastin tulpat ja kakkospytyn tulppa oli selvästi  mustempi kuin muut. Jotain häikkää siis sieltä oli odoteltavissa. Moottori myös alkoi huohottaa aina vain enemmän päivän mittaa ja jälkimmäisen finaalin aikana tuli ohjaamoon välillä niin paljon palaneen öljyn käryä, että silmiä kirveli.

Tänään oli tarkoitus mitata puristuspaineita, oli epäily männänrengasvauriosta. Kuten arvattiin, kakkospytyssä ei kauheasti paineita löytynyt. Ei sitten muuta kuin purkamaan, ja alkoihan sieltä männänrenkaan palasia ja vähän muutakin löytyä, imusarjasta asti…

 

 

Nyt pitäisi sitten löytää jostain mäntä tai mäntäsarja ja renkaat. 20-millinen tappi, tapin keskeltä lakeen 30 milliä. Ja sylinterin halkaisija siis 82,5 milliä.