Pekka oli saanut yhtenä iltana tarmonpuuskan ja oikonut ylemmän aisan....

Pekka oli saanut yhtenä iltana tarmonpuuskan ja oikonut ylemmän aisan….

leon_fr_tdi_013

...ja irroittanut vääntyneen runkoaisan päädyn ja oikonut muutenkin aisan pään. Uusi päätylappu on tässä vielä hitsaamatta paikalleen.

…ja irroittanut vääntyneen runkoaisan päädyn ja oikonut muutenkin aisan pään. Uusi päätylappu on tässä vielä hitsaamatta paikalleen.

Uusien osien sovituksessa huomattiin, että keula on viitisen milliä oli sivussa. No, eipä siinä mitään,  auto kuskattiin Siikaisiin robottiin kiinni ja oikaistiin mokoma. Pari tuntia siinä meni kun keulaa kiskottiin, osia soviteltiin ja vähän mittailtiinkin.

Uusien osien sovituksessa huomattiin, että keula on viitisen milliä oli sivussa. No, eipä siinä mitään, auto kuskattiin Siikaisiin robottiin kiinni ja oikaistiin mokoma. Pari tuntia siinä meni kun keulaa kiskottiin, osia soviteltiin ja vähän mittailtiinkin.

Kuskin puolen runkoaisan päätylappu hitsattiin samassa yhteydessä.

Kuskin puolen runkoaisan päätylappu hitsattiin samassa yhteydessä.

Etunurkan kasailu käynnissä.

Etunurkan kasailu käynnissä.

Kuskin oven etureunassa oli myös pieni jälki (jota en huomannut kuvata), ja piti ovesta irroittaa peili maalausta varten. Käytännössä piti sitten purkaa koko ovi jotta peilin sai irti. Ensin oveen menevät sähköjohdot irti (haitarikumin sisällä liitin), sitten oviverhoilusta kaijutinritilä ja peitelevyjä irti ruuvarilla kampeamalla ja jälkiä välttäen. Sen jälkeen lasi irti, sitten oven kahva ja lukkomekanismi ja lopulta nostettiin koko paketti yhtenä kappaleena pois oven sisästä. Ei sinne sitten enää mitään jäänytkään.

Kuskin oven etureunassa oli myös pieni jälki (jota en huomannut kuvata), ja piti ovesta irroittaa peili maalausta varten. Käytännössä piti sitten purkaa koko ovi jotta peilin sai irti. Ensin oveen menevät sähköjohdot irti (haitarikumin sisällä liitin), sitten oviverhoilusta kaijutinritilä ja peitelevyjä irti ruuvarilla kampeamalla ja jälkiä välttäen. Sen jälkeen lasi irti, sitten oven kahva ja lukkomekanismi ja lopulta nostettiin koko paketti yhtenä kappaleena pois oven sisästä. Ei sinne sitten enää mitään jäänytkään.

Korin oikaisu- ja maalaushommat tehtiin Siikaisissa Autonasennus J. Järvenpäällä, eli tuttavallisemmin Jaskan luona. Tässä on Jaska jo hommansa tehnyt ja kasailu täydessä käynnissä.

Korin oikaisu- ja maalaushommat tehtiin Siikaisissa Autonasennus J. Järvenpäällä, eli tuttavallisemmin Jaskan luona. Tässä on Jaska jo hommansa tehnyt ja kasailu täydessä käynnissä.

Myös etuturvavyöt menivät vaihtoon. Kolarissa niissä olevat kiristimet laukeavat, kertakäyttökamaa. Verhoiluja purkaessa paljastui myös Epsanjalaista työn laatua. Helmamuovissa oli vaivauduttu laittamaan vain joka toinen kiinnitysklipsi ja B-pilarin alamuovin kolmesta klipsusta oli vain yksi asennettu ja sekin runtattu solmuun, ilmeisesti ei ollut sattunut vain olemaan osa ihan kohdallaan kun oli painettu kiinni. Samallalailla oli A-pilarin verhoilussa klipsi solmussa. Toisella puolella B-pilarin alamuovissa oli sentään kaksi klipsua kolmesta mahdollisesta ja molemmat ehjiä. Apukuskin puolelta oli myös vyön korkeudensäätömekanismi rikki. Noita usein menee, kun vyö laukeaa ns. tyhjänä ja vetää sen sitten ylikireään.

Myös etuturvavyöt menivät vaihtoon. Kolarissa niissä olevat kiristimet laukeavat, kertakäyttökamaa. Verhoiluja purkaessa paljastui myös Epsanjalaista työn laatua. Helmamuovissa oli vaivauduttu laittamaan vain joka toinen kiinnitysklipsi ja B-pilarin alamuovin kolmesta klipsusta oli vain yksi asennettu ja sekin runtattu solmuun, ilmeisesti ei ollut sattunut vain olemaan osa ihan kohdallaan kun oli painettu kiinni. Samallalailla oli A-pilarin verhoilussa klipsi solmussa. Toisella puolella B-pilarin alamuovissa oli sentään kaksi klipsua kolmesta mahdollisesta ja molemmat ehjiä. Apukuskin puolelta oli myös vyön korkeudensäätömekanismi rikki. Noita usein menee, kun vyö laukeaa ns. tyhjänä ja vetää sen sitten ylikireään.

Verhoilun purku alkaa repimällä kynnysmuovi irti ihan vain voimaa käyttäen. Korjausohjeiden mukaan pitäis irroitella vaikka mitä C-pilarinkin muoveja ennen, että saa kynnysmuovin irti. Kynnysmuovi on takapäästä C-pilarin verhoilujen alla, mutta sitä ei tarvitse kokonaan irroittaa, jotta pääsee turvavyön pultteihin ja B-pilarin alamuovin kiinnitysruuvit avaamaan. B-pilarin muovit on parilla ruuvilla ja klipsuilla kiinni, lähtee aika helposti irti eikä mitään hajonnut.

Verhoilun purku alkaa repimällä kynnysmuovi irti ihan vain voimaa käyttäen. Korjausohjeiden mukaan pitäis irroitella vaikka mitä C-pilarinkin muoveja ennen, että saa kynnysmuovin irti. Kynnysmuovi on takapäästä C-pilarin verhoilujen alla, mutta sitä ei tarvitse kokonaan irroittaa, jotta pääsee turvavyön pultteihin ja B-pilarin alamuovin kiinnitysruuvit avaamaan. B-pilarin muovit on parilla ruuvilla ja klipsuilla kiinni, lähtee aika helposti irti eikä mitään hajonnut.

Keula alkoi olla muutenkin kasassa.

Keula alkoi olla muutenkin kasassa.

Puskurikin laitettiin näön vuoksi paikalleen. Täytyi myöhemmin ottaa vielä pois, jahka yksi ilmanohjainmuovi ja toinen lampunpesuri saapuivat. Asennettiin myös H&R:n "madallussarja". Ei se niin kauheasti tuntunut madaltuvan, kts. ao. ennen ja jälkeen kuvat.  Kesärenkaat tuli kanssa heitettyä samassa yhteydessä alle kitkojen tilalle. Vanteina TT:ssä olleet Audi A8:n lisävaruste-Parabolit. 8,5x18" ET 45. Renkaat 225/40 Good Yearit.

Puskurikin laitettiin näön vuoksi paikalleen. Täytyi myöhemmin ottaa vielä pois, jahka yksi ilmanohjainmuovi ja toinen lampunpesuri saapuivat. Asennettiin myös H&R:n ”madallussarja”. Ei se niin kauheasti tuntunut madaltuvan, kts. ao. ennen ja jälkeen kuvat. Kesärenkaat tuli kanssa heitettyä samassa yhteydessä alle kitkojen tilalle. Vanteina TT:ssä olleet Audi A8:n lisävaruste-Parabolit. 8,5×18″ ET 45. Renkaat 225/40 Good Yearit.