Elettiin joulukuuta 2004, ja Jaskalla poltteli taskussa hiukan rahaa aiemman projektin myynnin takia ja teki mieli hiukan tehokkaampaa dieseliä. Tuli sitten haettua AVK:lta lievästi kolaroitu parikymppiä sisäänajettu ’04 mallinen Golf. Tekniikkapuolelta löytyy etuveto ja VW:n uutta 16-venttiilitekniikkaa edustava 2-litrainen TDI. Tehoa pannusta löytyy vakiona 140hv, vääntöä 320Nm.

Kun autoon oli saatu maalauslupa korjausvalvonnan suorittaneelta taholta ja auto oli maalattu, alkoi auton lopullinen kasaaminen. Maalauksesta kiitokset Antti Selivaaralle. Valitettavasti maalausvaiheessa ei tullut otettua kuvia, koska maalaus tehtiin muissa tiloissa.

Kun auto oli huhtikuun puolivälissä saatu nippuun ja katsastus alkoi lähestyä, alkoivat sitten vaikeudet auton paperien kanssa.

Korjausvalvonnan suorittanut taho päättikin yhtäkkiä alkaa kiristää vaatimuksiaan. KAIKISTA korjatuista kohteista ja niiden korjaustavoista, hitsaussaumoista, vahvikkeista, liitoskohdista yms. alettiin vaatia maahantuohan, tai jopa tehtaan hyväksyntiä. Vaikka auto oli korjattu kaikkien saatavilla olleiden korjausohjeiden mukaisesti, ei tämä riittänyt korjauksen valvojalle. Valvoja myöhemmin mm. alkoi myös kieltää antaneensa lupaa edes maalata autoa.

Maahantuoja ei ymmärrettävästi ollut kiinnostunut antamaan hyväksyntää korjaukselle, joka oli ulkopuolisen tahon tekemä, ja jota sen ei ollut mahdollista valvoa. Myöhemmin maahantuoja tekikin päätöksen, ettei se anna mitään todistuksia mistään korjauksien oikeellisuuksista, koska uutta koritekniikkaa koskeva korjausvalvonta on täysin vakuutusyhtiöiden oma kehitelmä, ja jolle ei selviä pelisääntöjä edes ole olemassa. Vakuutusyhtiöiden pitää pystyä itse hoitamaan korjauksien valvonta.

Korjausta valvonut taho oli täysin kykenemätön neuvottelemaan asiasta. Erinäisten, mielestämme naurettavien vaatimusten takia olimme jo alkamassa pilkkomaan kerran kasattua ja maalattua autoa, ja tilaamassa uusia peltiosia, koska jo kerran hyväksyttyä C-pilarin korjausta ei enää kelpuutettukaan. Kuin ihmeen kautta valmistajan korjausohjeet lopulta kuitenkin täydentyivät C-pilarin osalta. Pilari oli korjattu juuri ohjeen mukaisesti, ja lopulta, elokuun alussa, Golf sai vihdoin luovutuspaperit ja heti perään kilvet.

Toivottavasti uutta koritekniikkaa olevien autojen korjaukseen saadaan vakuutusyhtiöiden taholta mahdollisimman pian selvät pelisäännöt, ettei autojen korjaajien tarvitse kuukausitolkulla tapella auton luovutuspaperien saamisen kanssa, soitella kymmeniä turhia puheluita ja seisottaa katsastuskelpoista autoa käyttämättömänä.

Noh, loppu hyvin kaikki hyvin… alla muutamia kuvia Golfista valmiina. Käytännössä ainoat ”tuningit” ovat keulan uudemman mallin umpiot, merkitön maski ja poistetut merkin kolot nokkapellissä ja etupuskurissa. Myös puskurien alaosat on maalattu korin värisiksi.