Ensimmäisenä kun auto oli omaan pihaan saatu, piti napsauttaa paikoilleen mk4:n ns. klarglas eli kirkkaat sivuvilkut :-)

Ensimmäisenä kun auto oli omaan pihaan saatu, piti napsauttaa paikoilleen mk4:n ns. klarglas eli kirkkaat sivuvilkut 🙂

Sitten tietty seuraavaksi vanteet... vähän on auto vielä korkea kun ei ole lainkaan kuormaa.

Sitten tietty seuraavaksi vanteet… vähän on auto vielä korkea kun ei ole lainkaan kuormaa.

Nyt on sitten edessäkin vanteet alla. Sitä ennen piti laittaa navat (mk3:sta) ja jarrut (vissiin jostain Passatista, 256mm jäähdytetyt levyt joka tapauksessa). Iskareina edessä Bilsteinit. Jouset jotkut punaiset ja ruotsalaiset :-) Taakse tulee Koni Sportit. Peksi laittoi kaaret ja helmatkin lopullisesti kiinni että näki hiukan esimakua siitä minkälainen autosta on tulossa. Alle reilusti koteloainetta.

Nyt on sitten edessäkin vanteet alla. Sitä ennen piti laittaa navat (mk3:sta) ja jarrut (vissiin jostain Passatista, 256mm jäähdytetyt levyt joka tapauksessa). Iskareina edessä Bilsteinit. Jouset jotkut punaiset ja ruotsalaiset 🙂 Taakse tulee Koni Sportit.
Peksi laittoi kaaret ja helmatkin lopullisesti kiinni että näki hiukan esimakua siitä minkälainen autosta on tulossa. Alle reilusti koteloainetta.

Paikalleen asennettuna jo mm. jarrutehostin ja kytkinsylinteri, moottorin tyynyt, vaijerivivusto, iso nippu sähköjohtoja, ohjaustehostimen letkut/putket...

Paikalleen asennettuna jo mm. jarrutehostin ja kytkinsylinteri, moottorin tyynyt, vaijerivivusto, iso nippu sähköjohtoja, ohjaustehostimen letkut/putket…

...kojetaulun taakse jäävät äänieristeet, polkimet, lämmityslaite, kattoluukku....

…kojetaulun taakse jäävät äänieristeet, polkimet, lämmityslaite, kattoluukku….

Luovuttaja-autosta ei enää paljoa ole jäljellä. Tehostetun ohjauksen raidetanko siellä taitaa vielä olla, sekin siirtyy jahka Peksi saa siihen uudet päät.

Luovuttaja-autosta ei enää paljoa ole jäljellä. Tehostetun ohjauksen raidetanko siellä taitaa vielä olla, sekin siirtyy jahka Peksi saa siihen uudet päät.