Golf kilvissä, kimppakuvia

Golf-projekti on nyt ainakin toistaiseksi valmis. Kilvet saatiin jo alkuviikosta ja sitten auto menikin viimeistelypuunaukseen Kankaanpään Autopesuun, kuten Facebook-sivuamme seuraavat varmasti huomasivatkin.

Eilen tuli noita muitakin autoja puunailtua hiukan joten tuli muutama kuvakin sitten otettua.  Golf ja Scirocco on kun on vierekkäin, huomaa selvästi miten paljon matalampi Scirocco on, vaikka autoissa on molemmissa vastaava H&R:n madallussarja.

Sciroccoon tuli myös hankittua vanteet… joista en sitten tykkää yhtään :) Tuli samalla opittua, että kannattaa tarkkaan lukea ne firmojen sähköpostitkin. Kuvittelin tilanneeni nettisivuilla valkoisiksi kuvatut vanteet, mutta jälkikäteen asiaa ihmeteltyäni vahvistussähköpostissa lukikin white/polished. Ajattelin yrittää korjata tilanteen jonkinlaisella Plastidip-käsittelyllä. Aika näyttää…

Nyt on vaan jonkin sortin valinnanvaikeus kun pitää valita ajoneuvoa liikenteeseen lähtiessä. Kelitkin kun ovat vaihteeksi suotuisia tuolla punaisellakin ajeluun.

Ostakaahan Audi pois, niin valinnanvaikeus vähenee.

Hiukan se tuosta vielä pudota saisi. Ehkä hiukan putoaakin, kun pääsee enemmän ajamaan. Kuvassa jo ovikin kasailtuna, eli projekti käytännössä katsastusta vaille valmis. 

Alle tuli AMG-vanteet, Ronalin tekemät, malli ilmeisesti Styling III tai jotain sinnepäin. 8,5 x 19" ET 58.

Golfin viimeistelyä

Ärrä-Golf alkaa olla nyt katsastusta vaille valmis. Tänään tuli kasailtua ovi nippuun ja soviteltua kesävanteet alle. Alla muutama kuva alustan asennuksesta ja loppukasailusta.

Tarkkasilmäinen lukija huomaa, että muutamassa kuvassa ei ole Golf, vaan Scirocco, asensin siihen vastaavan H&R:n alustan samalla kertaa.. mutta ovat tekniikaltaan hyvin samanlaiset, joten kuvat sopii tähänkin.

Nyt sitten vaan odotellaan vakuutusyhtiöltä papereita, että pääsee katsastamaan.

 

WP_20140402_18_05_03_Pro

R maalattu, kasailu alkoi

Golfi tuli eilen viimein maalarilta (sorry, ei kuvia maalauksesta) ja tänään alkoi kasailu. Reilu kolme tuntia tuli vietettyä tallilla ja auto on nyt sisältä nipussa. Jäljellä oven kasailu sekä etupuskurin, sisälokareiden ja helman asennus. Ja tonttiin ja vanteet sit lopuks.

Papereita joutuu hiukan vielä odotteleen (eilen saatiin mittapöytäkirja, pyöränkulmalappu ja turvalaiteiden tarkastuspöytäkirja vakuutusyhtiölle toimitettua), toivottavasti tulevalla viikolla kuitenkin jo kilpien välissä.

WP_20140402_21_11_39_Pro WP_20140402_21_10_58_Pro

Kasailussa ei sinänsä mitään ihmeellistä. Turvavyöt piti laittaa paikalleen jo turvalaitetarkastusta varten, sitten vain verhoilut ylhäältä alaspäin: Katto, B- ja C-pilareiden yläverhoilut, B-pilareiden alaverhoilut, helmojen verhoilut, lopuksi penkit sisään.

 

DSCN1784

Ärrä lähti maalaukseen

Peksi viimeisteli korityöt (saumojen suojaukset yms) ja Golf lähti siis maalarille eilen.

DSCN1785

DSCN1786

DSCN1787

DSCN1788

Maalauksesta ei taideta nyt saada kuvia, teetetään “ulkopuolisella” maalarilla.

Jos jollain on tiedossa takapenkille turvavöitä paukkukiristimillä niin saa tarjota: 1K6 857 805 AB RAA ja 1K6 857 806 AB RAA

 

Tässä Golfin alle jo ruuvattuna "legendaarinen" JOM alustasarja.

Peksin kesäautoprojekti

Peksi hankki muutama vuosi sitten ykköskoppaisen Golfin, mutta silloin sitä ei ehtinyt sen kummemmin laitella. Golf oli osittain purettu. Nyt on tarkoitus viimeinkin laittaa auto ajokuntoon.

Kyseessä hiukan harvinaisempi 4-ovinen malli.

Puolitoistalitrainen voimanpesä.

Puolitoistalitrainen voimanpesä.

WP_20140316_15_30_59_Pro

Joskus aikoinaan joku oli kaivannut kabiiniin valoa ja katolle oli asennettu melko näyttävä kattoikkuna.

Joskus aikoinaan joku oli kaivannut kabiiniin valoa ja katolle oli asennettu melko näyttävä kattoikkuna.

WP_20140316_15_30_27_Pro

Katon reikään sopiva täytepelti löytyi sopivasti kaarevasta konepellistä.

Katon reikään sopiva täytepelti löytyi sopivasti kaarevasta konepellistä.

Aukon reunoihin tehtiin pieni pokkaus, johon aukon peittävä pelti "upotetaan"

Aukon reunoihin tehtiin pieni pokkaus, johon aukon peittävä pelti “upotetaan”. Kiinnitys liimalla.

WP_20140312_20_23_36_Pro

Golf lähti Poriin peltitöitä varten

Peltityöt päätettiin tällä kertaa tehdä ihan virallisessa merkkiliikkeessä, eli Peksin työpaikalla Porin Käyttöautossa. Edelleen siis kuitenkin Peksin tekemänä. Sieltä löytyy kaikki tarvittavat laitteet ja näin saadaan nopeiten valmista ja parasta laatua.

Tänään tuli myös hommattua suora ovi ja lokasuoja. Oviaukkoon on hommattu jo uusi pintapelti, siis ihan marmoritiskiltä. Käytettykin olisi löytynyt varaosa-autosta, mutta irroitustöissä menisi sen verran aikaa, että huomattavasti helpommalla pääsee kun ostaa uuden. Ei maksa montaa satasta.

A-pilarikin on hiukan painunut alapäästään.

A-pilarikin on hiukan painunut alapäästään.